Breaking News

Το ανανεωμένο Renault Twingo

Το ανανεωμένο Renault Twingo

Προκειμένου να μην προλάβει να «βαλτώσει» σχεδιαστικά και εξοπλιστικά το Twingo, η Renault προχώρησε στην ανανέωση του.

Τι αλλαγές όμως έκανε; Αρχικά κατήργησε τα στρογγυλά Led φώτα ημέρας από τον εμπρός προφυλακτήρα και τα ενσωμάτωσε με σχήμα “C” στους προβολείς. Ελαφρώς επανασχεδιασμένοι είναι οι προφυλακτήρες και τα πίσω φωτιστικά σώματα που ακολουθούν και αυτά το μοτίβο “C”.

Για καλύτερη αεροδυναμική και απόδοση η Renault πήρε την απόφαση να χαμηλώσει κατά 10 χλστ. το αμάξωμα του ανανεωμένου Twingo που πατάει σε 16αρες ζάντες αλουμινίου νέας σχεδίασης.

Στα ενδότερα τώρα τοποθετήθηκε κεντρική οθόνη αφής 7 ιντσών, τροποποιήθηκε η βάση της κεντρικής κονσόλας για την ενσωμάτωση δυο θυρών USB και τα καθίσματα ντύνονται με νέες ταπετσαρίες.

Κάτω από το δάπεδο του πορτμπαγκάζ μπορεί να τοποθετηθεί στο ανανεωμένο Twingo ο ατμοσφαιρικός τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας του 1.0 λίτρου απόδοσης 65 ή 75 ίππων, ο οποίος συνεργάζεται με μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων.

Παράλληλα υπάρχει και η επιλογή του turbo βενζινοκινητήρα των 0.9 λίτρων απόδοσης 95 ίππων που συνδυάζεται πλέον όχι μόνο με μηχανικό 5αρι κιβώτιο, αλλά για πρώτη φορά και με αυτόματο διπλού συμπλέκτη EDC 6 σχέσεων.

Το επίσημο ντεμπούτο του ανανεωμένου Twingo έχει δρομολογηθεί από τη Renault για τον ερχόμενο Μάρτιο στο Σαλόνι της Γενεύης.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Πότε έγιναν υποχρεωτικοί αερόσακοι, ΑΒS, προσκέφαλα καθισμάτων;

Τα σύγχρονα αυτοκίνητα προσφέρουν υψηλό επίπεδο προστασίας των επιβατών, χάρη στα προηγμένα τους τεχνολογικά συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας. Ωστόσο

Αναμονή μηνών για τη νέα Alpine A110

Η εμπορική πορεία της νέας Alpine A110 πηγαίνει ακόμα καλύτερα από το προσδοκώμενο, σε σημείο που υπάρχει αναμονή στις παραδόσεις

Το βραβείο που δίκαια πήρε το Land Rover SV Coupe

Με ένα σημαντικό έπαθλο στην «αγκαλιά» του αποχαιρετά το 2018 που φεύγει το πανέμορφο Land Rover SV Coupe. Το βρετανικό