Breaking News

Mε 290 ίππους το νέο Volkswagen Golf GTI TCR

Mε 290 ίππους το νέο Volkswagen Golf GTI TCR

Επηρεασμένη προφανώς από το αγωνιστικό Golf GTI TCR η Volkswagen αποφάσισε να δημιουργήσει μια νέα έκδοση για το δημοφιλές μικρομεσαίο της μοντέλο.

Παρότι λοιπόν το νέο Golf GTI TCR έχει γονίδια από τις πίστες μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα στους δημόσιους δρόμους. Ιεραρχικά η νέα έκδοση GTI TRC τοποθετείται ανάμεσα στις εκδόσεις GTI και R.

Αυτό διότι σε σύγκριση με το Golf GTI έχει μεγαλύτερη ισχύ κατά 45 ίππους και 10 ίππους λιγότερους από το Golf R. Στο σημείο αυτό να σας πούμε ότι το νέο Golf GTI TCR «αναπνέει» με ένα δίλιτρο τετρακύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα, ο οποίος του χαρίζει 290 ίππους, αλλά και δυνατές επιδόσεις.

Συγκεκριμένα, για την επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται 5,6 δευτ. και η τελική του ταχύτητα μπορεί προαιρετικά να αυξηθεί από τα 250 χλμ./ώρα στα 260 χλμ./ώρα. Σημειώστε ακόμα ότι το νέο Golf GTI TCR χρησιμοποιεί αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων, το οποίο μεταδίδει την κίνηση στους εμπρός τροχούς.

Το νέο Golf GTI TCR όμως δεν αρκεί να είναι γρήγορο, πρέπει και να φαίνεται. Για το λόγο αυτό λοιπόν η Volkswagen το έχει «στολίσει» με εμπρός splitter, τονισμένα πλευρικά μαρσπιέ, αεροτομή οροφής, πίσω διαχύτη, ζάντες 18 ιντσών, μαύρα καλύμματα πλευρικών καθρεπτών και Led προβολείς.

Στις πλευρικές του εξωτερικές επιφάνειες τώρα τοποθετείται προαιρετικά διακοσμητικό αυτοκόλλητο με κυψελοειδές σχήμα, ενώ η οροφή μπορεί να βαφτεί μαύρη και τα καλύμματα των πλευρικών καθρεπτών να είναι από ανθρακόνημα.

Παράλληλα το νέο Golf GTI TCR προσφέρεται με δυο έξτρα πακέτα τα οποία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν ενεργή ανάρτηση DCC, πιο σπορ πίσω ανάρτηση, ζάντες 19 ιντσών με αντικλεπτικό σύστημα και ελαστικά διαστάσεων 235/35.

Η τιμή του νέου Golf GTI TCR στην αγορά της Γερμανίας διαμορφώνεται στα 38.950 ευρώ.


Tags assigned to this article:
Golf GTIGolf GTI TCRGolf RVolkswagen

Related Articles

Τα Peugeot 508 SW, 508 και 3008 μπαίνουν στην πρίζα

Ακολουθώντας τις εξελίξεις η Peugeot ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει από το δεύτερο τρίμηνο του 2019 υβριδικές plug-in εκδόσεις στα μοντέλα

H Toyota σταματά την παραγωγή της στην Αυστραλία (video)

Τίτλους τέλος ρίχνει η Toyota στη γραμμή παραγωγής της στην Αυστραλία έπειτα από 54 ολόκληρα χρόνια. Η απόφαση αυτή είχε

Δημοπρατείται η Lamborghini Huracan του Πάπα Φραγκίσκου

Οι πιστοί οπαδοί της Καθολικής Εκκλησίας και της Lamborghini έχουν πλέον ένα κοινό σύμβολο. Μια πισωκίνητη Huracan, η οποία πριν