Breaking News

Το Opel Ampera-e διένυσε 750 χλμ. με μια φόρτιση

Το Opel Ampera-e διένυσε 750 χλμ. με μια φόρτιση

Το ηλεκτροκίνητο Opel Ampera-e κατάφερνε να ταξιδέψει από την ανατολικότερη έως τη δυτικότερη πόλη της Γερμανίας με μια μόνο φόρτιση.

Η απόσταση που διένυσε από το Γκέρλιτς έως το Άαχεν είναι 750 χλμ. (για την ακρίβεια 754.9 χλμ.) παρότι η επίσημη αυτονομία του Ampera-e, σύμφωνα με το Νέο Ευρωπαϊκό Κύκλο Οδήγησης (NEDC), είναι 520 χλμ.

Την ιδέα να δουν πόσο μακριά μπορεί να φτάσει το Ampera-e την είχε η ομάδα μιας τηλεοπτικής εκπομπής αυτοκινήτου από το κανάλι VOX. Φυσικά για να καλύψουν μια τόσο μεγάλη απόσταση χωρίς να χρειαστεί το Ampera-e να ξαναμπεί στην πρίζα η ταχύτητα που κινούνταν κυμαίνονταν από 40 έως 50 χλμ./ώρα, ενώ το ταξίδι τους διήρκησε 25 ολόκληρες ώρες και 30 λεπτά. Παράλληλα φρόντιζαν να εκμεταλλεύονται το σύστημα ανάκτησης ενέργειας από την πέδηση για τη φόρτιση της μπαταρίας.

Το Ampera-e διαθέτει ένα ηλεκτροκινητήρα με ισχύ 204 ίππων και ροπή 360 Nm, ενώ είναι ικανό να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 7,3 δευτ. και να φτάσει τα 150 χλμ./ώρα.


Tags assigned to this article:
Ampera-eOpel

Related Articles

Δωρεάν θερμοφόρες από την Dacia σε ιδιοκτήτες BMW που πρέπει να πληρώνουν κάθε μήνα για τα θερμαινόμενα καθίσματα!

Ποικίλα σχόλια προκάλεσε η απόφαση της BMW να μετατρέψει την χρήση των θερμαινόμενων καθισμάτων σε συνδρομητική υπηρεσία σε κάποιες αγορές.

Το νέο Honda Civic ακονίζει τα βλέμματα (video)

To πρώτο μεγάλο βήμα για την υλοποίηση του νέου Civic έγινε, καθώς η Honda Αμερικής παρουσίασε την εντέκατη γενιά του,

Το ποδήλατο της Lamborghini (video)

Στο περίπτερο της Lamborghini που βρίσκεται στο Σαλόνι της Γενεύης δε θα συναντήσει κανείς μόνο την Urus, την Huracan Performante