Breaking News

Το Infiniti Q50 κινείται μόνο του στους δρόμους του Τόκιο

Το Infiniti Q50 κινείται μόνο του στους δρόμους του Τόκιο

Την επερχόμενη τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης δοκιμάζει η Infiniti στους δημόσιους δρόμους του Τόκιο, χρησιμοποιώντας ένα πρωτότυπο Q50.

Σύμφωνα με την πολυτελή θυγατρική εταιρία της Nissan, το Q50 έχει την ικανότητα να μετακινείται μόνο του στους αστικούς δρόμους και στους αυτοκινητόδρομους της ιαπωνικής πρωτεύουσας, όταν ο οδηγός του έχει θέσει ένα συγκεκριμένο προορισμό στο σύστημα πλοήγησης.

Το σπορ sedan της Infiniti για το σκοπό αυτό ενσωματώνει 12 αισθητήρες, 12 κάμερες, εννέα ραντάρ, έξι σαρωτές λέιζερ και υψηλής ανάλυσης χάρτες, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει ακόμα και σε πολυσύχναστες διασταυρώσεις του Τόκιο.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία, η οποία αποτελεί την επόμενη γενιά τoυ συστήματος ProPilot, θα εξελιχτεί περαιτέρω μέσω του αυτόνομου Q50 και θα εφαρμοστεί σε μοντέλα παραγωγής από το 2020.

Παράλληλα αναφέρεται ότι το σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης ProPilot θα χρησιμοποιηθεί το 2018 στα Nissan Serena, X-Trail, Rogue και Qashqai.


Tags assigned to this article:
InfinitiNissanQ50QashqaiRogueSerenaX-Trail

Related Articles

Το αγωνιστικό Ford Fiesta R2 των 200 ίππων (video)

Το νέο αγωνιστικό Ford Fiesta είναι εναρμονισμένο με τις προδιαγραφές κατηγορίας  R2 της FIA. Βασίζεται στο υφιστάμενο Fiesta ST-Line, διαθέτει

Μια Rolls-Royce Ghost εμπνευσμένη από την ισλαμική τέχνη

Υπάρχουν σίγουρα πολλές Rolls-Royce Ghost με «άρωμα» Ανατολής, καθώς ανήκουν στους εκατομμυριούχους κυρίους που φορούν τις λευκές κελεμπίες. Ωστόσο η

Turbo κινητήρας που καταναλώνει υδρογόνο στην Toyota Corolla Cross

Μια ελπίδα για τη διάσωση των κινητήρων εσωτερικής καύσης από την επέλαση της ηλεκτροκίνησης φαίνεται ότι δίνει η Toyota. Ο