Breaking News

Το εργοστάσιο της Skoda με ιστορία 70 ετών

Το εργοστάσιο της Skoda με ιστορία 70 ετών

Ένα από τα παλαιότερα εργοστάσια της Skoda είναι αυτό που βρίσκεται στο Κβασίνι της Τσεχίας, καθώς λειτουργεί από το 1947.

Η Skoda γιορτάζει τη συμπλήρωση 70 ετών του εν λόγω εργοστασίου και μας δίνει μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για αυτό.  Απασχολεί περίπου 8.000 άτομα, ενώ η ετήσια παραγωγή του φτάνει τα 1.000 οχήματα. Στις αρχές του 2017 κατασκευάστηκε εκεί το όχημα που οδήγησε την Skoda στον αριθμό ορόσημο των δυο εκατομμυρίων.

Στόχος μάλιστα της Skoda είναι να αυξήσει τον αριθμό παραγωγής του συγκεκριμένου εργοστασίου και να τον φτάσει στα 300.000 οχήματα ετησίως. Για το λόγο αυτό γίνονται συνεχώς επενδύσεις εκεί, ώστε να αναβαθμιστεί και να εκσυγχρονιστεί ακόμα περισσότερο.

Το πρώτο μοντέλο που συναρμολογούνταν στο εργοστάσιο του Κβασίνι ήταν η Superb εκείνης της εποχής, ενώ ακολούθησαν τα Felicia (από το 1958 έως το 1964), το 110 R Coupe (από το 1970 έως το 1980), το Pick-Up (από το 1995 έως το 2001), η πρώτη και η δεύτερη γενιά της Superb, το Roomster και το Yeti.

Σήμερα δημιουργούνται εκεί τα Superb, Kodiaq, Karoq αλλά και ένα μοντέλο της SEAT, το Ateca. Ο λόγος είναι προφανώς ότι τόσο η SEAT όσο και η Skoda ανήκουν στον Όμιλο Volkswagen.



Related Articles

Συμφέρει το νέο SEAT Leon με φυσικό αέριο;

Η νέα έκδοση φυσικού αερίου του SEAT Leon πλέον διαθέτει τον 1.5 TGI Evo βενζινοκινητήρα απόδοσης 130 ίππων (5.000 σ.α.λ.)

Γυαλιά ηλίου αξίας 1.700 ευρώ με υπογραφή McLaren

Απαραίτητο αξεσουάρ του καλοκαιριού είναι τα γυαλιά ηλίου, επομένως η McLaren διάλεξε την καταλληλότερη εποχή για να λανσάρει το νέο

Ταξί χωρίς οδηγό από την Nissan (video)

Στο μέλλον οι οδηγοί των ταξί δε θα χρειάζεται να δουλεύουν, καθώς θα στέλνουν τα οχήματα τους να βγάλουν μόνα