Breaking News

Κόλαση η κυκλοφορία πολιτών στις πόλεις-52.000 παραβάσεις εντόπισε η Τροχαία

Κόλαση η κυκλοφορία πολιτών στις πόλεις-52.000 παραβάσεις εντόπισε η Τροχαία

Εσύ πιστεύεις ότι κυκλοφορείς εύκολα και ανεμπόδιστα στην πόλη σου; Μήπως σε ενοχλούν τα σταθμευμένα αυτοκίνητα και οι μοτοσυκλέτες πάνω στα πεζοδρόμια; Αν είσαι ΑΜΕΑ δεν έχεις αγανακτήσει με τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα μπροστά από τις ειδικές ράμπες διέλευσης; Οι τροποποιημένες εξατμίσεις αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών δε σου διαπερνούν καθημερινά τα αφτιά; Τα οχήματα που κινούνται παράνομα πάνω σε λεωφορειόδρομους δε σε καθυστερούν να φτάσεις στον προορισμό σου;

Επειδή οι απαντήσεις σου στις παραπάνω ερωτήσεις είναι πιθανότατα ένα μεγάλο ναι, από αρχές Σεπτεμβρίου οι Υπηρεσίες Τροχαίας εφαρμόζουν σε όλη τη χώρα το ειδικό επιχειρησιακό πρόγραμμα τροχονομικής αστυνόμευσης: «Ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών στις πόλεις», το όποιο είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες και το δικαίωμα των πολιτών για ανεμπόδιστη κυκλοφορία στις πόλεις.

Το τρίμηνο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου βεβαιώθηκαν συνολικά 52.024 σχετικές παραβάσεις. Πιο αναλυτικά, 9.531 παραβάσεις για στάση-στάθμευση σε ράμπα διάβασης ΑμεΑ, σε ειδικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ και σε χώρους στάθμευσης αποκλειστικά για συγκεκριμένο όχημα ΑμεΑ.

Επιπλέον 25.833 παραβάσεις για στάση-στάθμευση σε πεζοδρόμια, πλατείες και ειδικά ερείσματα που προορίζονται για πεζούς όπως και ποδηλατοδρόμους. Ακόμα 7.331 παραβάσεις για στάση-στάθμευση στις εισόδους και εξόδους των πεζόδρομων ή πάνω σε αυτούς, 5.818 παραβάσεις για στάση-στάθμευση σε διαβάσεις πεζών ή σε απόσταση μικρότερη των πέντε μέτρων από αυτές, 1.861 παραβάσεις για κίνηση οχημάτων σε λεωφορειόδρομους, 764 παραβάσεις για παράνομη κίνηση σε πεζοδρόμια και πεζόδρομους και 1.105 παραβάσεις για ηχορύπανση από οχήματα.

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με στόχο να βελτιώσει τις συνθήκες προσβασιμότητας στις πόλεις, αντιμετωπίζοντας φαινόμενα παραβατικότητας που δυσχεραίνουν την κυκλοφορία πεζών και οδηγών, επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών και υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής τους. Οι ειδικές δράσεις του προγράμματος θα συνεχιστούν σε όλη τη χώρα.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Ιούλιος-Πάνω από 18.300 τροχονομικές παραβάσεις

Τον περασμένο Ιούλιο στην περιοχή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής συνολικά 10 συνάνθρωποι μας έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία ατυχήματα.

Η Kawasaki εξελίσσει την πρώτη ηλεκτρική της μοτοσυκλέτα (video)

Διαρκώς ασχολούμαστε με τα επερχόμενα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτή η εναλλακτική μορφή ενέργειας θα εφαρμοστεί

H στιγμή που Hyundai καρφώνεται πίσω από Toyota (video)

Μια από τις πιο συνηθισμένες περιπτώσεις οπίσθιας σύγκρουσης είναι όταν το προπορευόμενο όχημα επιβραδύνει λόγω ερυθρού σηματοδότη. Τι γίνεται όμως