Breaking News

Η τσαγιέρα της Renault

Η τσαγιέρα της Renault

Με έναν πρωτότυπο τρόπο αποφάσισε να γιορτάσει η Renault τη συμπλήρωση 40 χρόνων από τότε που μπήκε στο μαγικό κόσμο της Formula 1.

Η γαλλική εταιρία κατασκεύασε μια συλλεκτική κίτρινη τσαγιέρα, η παραγωγή της οποίας δε θα ξεπεράσει τα 40 αντίτυπα. Θα αναρωτιέστε τώρα τι σχέση μπορεί να έχει μια τσαγιέρα με τις πίστες, τα μονοθέσια και τους πιλότους της Formula 1.

Ας κάνουμε λοιπόν μια αναδρομή στο παρελθόν, ώστε να ξεδιαλύνουμε το θολό τοπίο. H απόφαση της Renault να εισέλθει στη Formula 1 πάρθηκε το 1975, ενώ έγινε πράξη το 1977 με το μονοθέσιο της που είχε την ονομασία RS01.

Αυτό όμως που έκανε το μονοθέσιο RS01 να ξεχωρίσει στην πρώτη του εμφάνιση στο Γκραν Πρι του Σίλβερστοουν ήταν ότι διέθετε turbo κινητήρα, μια τεχνολογία που δεν είχε χρησιμοποιηθεί ποτέ πριν στη Formula 1. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το RS01 ήταν βαμμένο στα χρώματα της Renault δηλαδή κίτρινο, μαύρο και λευκό.

Ωστόσο όπως συμβαίνει με κάθε νέα τεχνολογία μέχρι να τελειοποιηθεί υπήρχαν τεχνικά προβλήματα και έτσι συχνά από το μονοθέσιο RS01 έβγαιναν καπνοί. Ο επικεφαλής της ομάδας μια μέρα βλέποντας το RS01 να βγάζει καπνούς το αποκάλεσε χαριτολογώντας κίτρινη τσαγιερά και από τότε του κόλλησε αυτό το παρατσούκλι.

Κάπως έτσι προέκυψε και η κιτρίνη, πραγματική αυτή φορά, τσαγιέρα της Renault την οποία μπορείτε να αποκτήσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://shop.atelier.renault.com/fr/ καταβάλλοντας το ποσό των 129 ευρώ.


Tags assigned to this article:
Formula 1RenaultRS01

Related Articles

Νέα έκδοση της Lotus Exige εμπνευσμένη από ένα μονοθέσιο

Μια νέα ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής μόλις 25 αντιτύπων της Exige δημιούργησε η Lotus, η οποία ονομάζεται Cup 430 Type

Σε ατύχημα ενεπλάκη αστυνομικός που οδηγούσε και έστελνε μήνυμα (video)

Ένα κακό μήνυμα, κυριολεκτικά και μεταφορικά, έστειλε ο αστυνομικός που θα δείτε στο παρακάτω video. Κυριολεκτικά διότι την ώρα που

Ο Πρίγκιπας Χάρι οδήγησε την Jaguar E-Type (video)

Στον απόηχο του βασιλικού γάμου που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο που μας πέρασε και συγκέντρωσε το παγκόσμιο ενδιαφέρον ξεχωρίσαμε το στιγμιότυπο