Breaking News

Το Opel Ampera-e διένυσε 750 χλμ. με μια φόρτιση

Το Opel Ampera-e διένυσε 750 χλμ. με μια φόρτιση

Το ηλεκτροκίνητο Opel Ampera-e κατάφερνε να ταξιδέψει από την ανατολικότερη έως τη δυτικότερη πόλη της Γερμανίας με μια μόνο φόρτιση.

Η απόσταση που διένυσε από το Γκέρλιτς έως το Άαχεν είναι 750 χλμ. (για την ακρίβεια 754.9 χλμ.) παρότι η επίσημη αυτονομία του Ampera-e, σύμφωνα με το Νέο Ευρωπαϊκό Κύκλο Οδήγησης (NEDC), είναι 520 χλμ.

Την ιδέα να δουν πόσο μακριά μπορεί να φτάσει το Ampera-e την είχε η ομάδα μιας τηλεοπτικής εκπομπής αυτοκινήτου από το κανάλι VOX. Φυσικά για να καλύψουν μια τόσο μεγάλη απόσταση χωρίς να χρειαστεί το Ampera-e να ξαναμπεί στην πρίζα η ταχύτητα που κινούνταν κυμαίνονταν από 40 έως 50 χλμ./ώρα, ενώ το ταξίδι τους διήρκησε 25 ολόκληρες ώρες και 30 λεπτά. Παράλληλα φρόντιζαν να εκμεταλλεύονται το σύστημα ανάκτησης ενέργειας από την πέδηση για τη φόρτιση της μπαταρίας.

Το Ampera-e διαθέτει ένα ηλεκτροκινητήρα με ισχύ 204 ίππων και ροπή 360 Nm, ενώ είναι ικανό να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 7,3 δευτ. και να φτάσει τα 150 χλμ./ώρα.


Tags assigned to this article:
Ampera-eOpel

Related Articles

Ένα εντυπωσιακό φορτηγό για τη μεταφορά αγωνιστικών Porsche

Πάθος και φαντασία ήταν οι δυο βασικοί παράγοντες που οδήγησαν στη δημιουργία του εν λόγω φουτουριστικού φορτηγού που βλέπετε στις

Η Porsche 928 έγινε 40 ετών

Πολλοί ίσως να μη γνωρίζετε την Porsche 928, η οποία θα γιορτάσει τα 40α της γενέθλια και μας καλεί να

Ντοπαρισμένη η BMW M3 με 460 ίππους (video)

Η ΒΜW M χορήγησε «αναβολικά» στην M3 με αποτέλεσμα να γίνει πιο άγρια η εικόνα της και να αυξηθεί η