Breaking News

Το Fiat 500 έγινε νόμισμα των 5 ευρώ

Το Fiat 500 έγινε νόμισμα των 5 ευρώ

Όποιος πιάσει στα χέρια του το νόμισμα που απεικονίζει το θρυλικό Fiat 500 δε θα θέλει να το ξοδέψει, καθώς πρόκειται κυριολεκτικά για ένα μικρό έργο τέχνης.

Στο πλαίσιο των εορτασμών λοιπόν για τη συμπλήρωση 60 ετών του Fiat 500, το νομισματοκοπείο της Ιταλίας δημιούργησε ασημένια νομίσματα που στις δυο όψεις τους φιγουράρει το πρώτο Fiat 500 του 1957, αλλά και ο σύγχρονος απόγονός του.

Η αντιστοιχία του νομίσματος είναι 5 ευρώ, ωστόσο πρέπει να το αποταμιεύσει κανείς, καθώς σύντομα θα έχει συλλεκτική αξία αφού μόλις 4.000 από αυτά θα κυκλοφορήσουν.

Η παρουσίαση του νομίσματος έγινε από το Υπουργείο Οικονομικών της Ιταλίας, ενώ σχεδιάστηκε από την Κλαούντια Μομόνη. Το λογότυπο του Fiat 500 χαράχτηκε όπως προβάλλονταν στις διαφημίσεις εκείνης της εποχής, ενώ η άλλη όψη του νομίσματος αναγράφει «Δημοκρατία της Ιταλία».

Αν τώρα δείτε λίγο πιο προσεκτικά το νόμισμα αναγράφεται επίσης το όνομα της σχεδιάστριας του, ενώ το γράμμα “R” δείχνει ότι «κόπηκε» στη Ρώμη. Για τους συλλέκτες να τους ενημερώσουμε ότι μπορούν να αποκτήσουν από το ιταλικό νομισματοκοπείο το νόμισμα του Fiat 500 στην τιμή των 40 ευρώ.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι το Fiat 500 έγινε επίσης και γραμματόσημο από τα ιταλικά ταχυδρομεία.


Tags assigned to this article:
Fiat 500

Related Articles

Το ρολόι της Aston Martin που κοστίζει σχεδόν 6.000 ευρώ

Το να αποκτήσει κανείς ένα μοντέλο της Aston Martin είναι σίγουρα κάτι αρκετά δαπανηρό, ενώ το ίδιο φαίνεται πως ισχύει

H νέα ταινία του Τζέιμς Μποντ θα είναι γεμάτη Aston Martin

Ο διάσημος κινηματογραφικός μυστικός Βρετανός πράκτορας 007 είχε πάντα αδυναμία στα ταχύτατα και υπερπολυτελή μοντέλα της Aston Martin. Στο πλαίσιο

Αυτό είναι το πιο σπορ Lada

Ποιος είπε ότι τα σύγχρονα μοντέλα της Lada δεν έχουν δυναμικό χαρακτήρα; Μη μένετε στη γνώμη που είχατε για παλαιότερα