Breaking News

Το ρομπότ της Ford που χρησιμοποιεί το κάθισμα 25.000 φόρες (video)

Το ρομπότ της Ford που χρησιμοποιεί το κάθισμα 25.000 φόρες (video)

Καθημερινά περνάμε πολλές ώρες μέσα στο αυτοκίνητο μας και για το λόγο αυτό η Ford φροντίζει τουλάχιστον η παραμονή μας να είναι άνετη.

Με ποιο τρόπο; Η μπλε οβάλ εταιρία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην κατασκευή των καθισμάτων που τοποθετηθεί εντός των μοντέλων της.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι μόλις εισέλθουμε στο αυτοκίνητο το κάθισμα είναι ο πρώτος παράγοντας για την άνεση και ποιότητα που εισπράττουμε. Παλαιότερα η Ford χρησιμοποιούσε κυλίνδρους που πήγαιναν πάνω-κάτω για να ελέγχει την αντοχή των καθισμάτων και των υφασμάτων με τα οποία τα επένδυε.

Πλέον, όπως θα δείτε και στο παρακάτω video, το ρόλο αυτό έχει αναλάβει ένα τεχνολογικά προηγμένο ρομπότ ονόματι “Robutt”, το οποίο προσμοιάζει το ανθρώπινο σώμα σε καθιστή στάση, όταν εισέρχεται και εξέρχεται από το αυτοκίνητο.

Το “Robutt” μπορεί σε τρεις μόνο εβδομάδες να δείξει στους τεχνικούς της Ford πόσο θα έχει ταλαιπωρηθεί ένα κάθισμα σε βάθος δεκαετίας, καθώς «κάθεται» και «σηκώνεται» από το κάθισμα 25.000 φορές.

Το “Robutt” χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή των καθισμάτων του νέου Fiesta, ενώ πλέον προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όλα τα μοντέλα που διατίθενται στην ευρωπαϊκή αγορά.


Tags assigned to this article:
FiestaFordRobutt

Related Articles

Σε ποια χώρα κυκλοφορούν 1 εκατομμύριο Dacia;

Τον Ιούνιο του 2005 η Dacia ξεκίνησε την εμπορική της δραστηριότητα στην αγορά της Γαλλίας. Σχεδόν δεκατρία χρόνια αργότερα γιορτάζει

Η θηριώδης Mercedes E-Class All Terrain 4×4²

Εκτός δρόμου δυνατότητες εις το τετράγωνο απέκτησε μια E-Class All Terrain, χάρη στο μεράκι και τις γνώσεις ενός μηχανικού της

Mε 11 ευρώ προστατέψτε το αυτοκίνητο σας από κλοπή

Πολλά σύγχρονα αυτοκίνητα διαθέτουν σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί. Τι ακριβώς είναι αυτό; Ο οδηγός έχει απλά στην τσέπη ή στη