Breaking News

Το πρώτο crossover της Datsun

Το πρώτο crossover της Datsun

Ακούγοντας το όνομα Datsun το πιθανότερο είναι να σας έρχονται στο μυαλό παλιά pickup φορτωμένα με εμπορεύματα, ωστόσο η θυγατρική εταιρία χαμηλού κόστους της Nissan έχει αλλάζει πλέον εντελώς πρόσωπο.

Έτσι λοιπόν η Datsun παρουσιάζει το πρώτο της crossover, το οποίο έχει το όχι και τόσο πρωτότυπο όνομα Cross.

Η εξωτερική του εικόνα είναι επηρεασμένη από το Go-Cross Concept, φαίνεται σύγχρονη διαθέτοντας όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ ενός crossover όπως είναι οι ράγες οροφής, το πλαστικό προστατευτικό περιμετρικά του αμαξώματος ενώ πατάει σε τροχούς 15 ιντσών και η απόσταση του από το έδαφος βρίσκεται στα 200 χλστ.

Στην όψη του διακρίνουμε τη κυψελοειδή γρίλια της μάσκας με χρωμιωένο περίγραμμα, τους στρογγυλούς προβολείς ομίχλης και τα φωτιστικά σώματα που εμπνέονται από τα μάτια του αετού.

Αναφορικά με τις διαστάσεις του το μήκος του βρίσκεται στα 3.995 χλστ., το πλάτος στα 1670 χλστ., το ύψος στα 1.560 χλστ. και το μεταξόνιο στα 2.450 χλστ.

Λιτός και απλός ο διάκοσμος στο εσωτερικό του νέου Cross με ένθετα τύπου carbon, ενώ υπάρχει και τρίτη σειρά καθισμάτων προφανώς μάλλον για παιδιά.

Κάτω από το καπό του βρίσκεται ένας βενζινοκινητήρας 1.2 λίτρων με ισχύ 78 ίππων και ροπή 104 Nm, ο οποίος συνεργάζεται με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων ή αυτόματο X-Tronic.

Στον εξοπλισμό του δεν περιλαμβάνεται σύστημα τετρακίνησης, αλλά δεν απουσιάζει το ABS, οι εμπρός αερόσακοι, η αυτόματη λειτουργία για τα φώτα, το traction control και το σύστημα που χρησιμοποιεί τα φρένα για να προσομοιώσει την ύπαρξη διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης.

Η διάθεση του νέου Cross στην αγορά της Ινδονήσιας θα ξεκινήσει το Μάρτιο με την τιμή του να βρίσκεται στα 9.961 ευρώ.


Tags assigned to this article:
CrossDatsunGo-Cross Concept

Related Articles

Απόβαση της McLaren 720S στη Βοστόνη (video)

Το να βλέπεις από κοντά τη νέα McLaren 720S σίγουρα δεν είναι το πιο συνηθισμένο θέαμα. Έτσι λοιπόν ήταν αναμενόμενο

Η παραγωγή της BMW X4 έφτασε στον αριθμό των 200.000

Ενώ η BMW ετοιμάζεται να σταματήσει να κατασκευάζει την υφιστάμενη X4 τον ερχόμενο Μάρτιο για να υποδεχτεί τη νέα της

Έτοιμη για φόρτωμα η καρότσα του Dacia Duster

To Dacia Duster είναι ένα από τα δημοφιλέστερα SUV της αγοράς, καθώς διακρίνεται για την αρκετά καλή αναλογία αξίας/τιμής που