Breaking News

Το λεωφορείο Toyota Sora κινείται με υδρογόνο

Το λεωφορείο Toyota Sora κινείται με υδρογόνο

Η Toyota επεκτείνει την ιδέα της υδρογονοκίνησης και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, παρουσιάζοντας το πρωτότυπο λεωφορείο Sora.

Σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρία το Sora Concept θα αποτελέσει τη βάση για ένα λεωφορείο παραγωγής που θα κινείται με υδρογόνο. Το λανσάρισα του αναμένεται το 2018 και θα κατασκευαστούν 100 αντίτυπα του, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στο Τόκιο το 2020 εν όψει των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων.

Το Sora Concept, όπως αναφέρει η Toyota, θα μπορεί να μεταφέρει ένα σεβαστό αριθμό επιβατών, ενώ θα δίνει έμφαση στην ασφάλεια, αλλά και στις άνετες και ξεκούραστες διαδρομές. Συγκεκριμένα θα μπορεί να μεταφέρει τον οδηγό, 22 καθιστούς επιβάτες και 56 όρθιους, σύνολο δηλαδή 79.

Παράλληλα δε θα επιβαρύνει την ατμοσφαιρική μόλυνση των πόλεων, καθώς θα εκπέμπει μηδενικούς ρύπους. Εξοπλίζεται με οκτώ συνολικά κάμερες που είναι εγκατεστημένες εντός και εκτός του λεωφορείου, ώστε να παρακολουθούν την κίνηση των πεζών και των μοτοσικλετιστών γύρω από αυτό, ενώ ο οδηγός θα ενημερώνεται με ηχητικές και οπτικές ενδείξεις σε ενδεχόμενο κίνδυνο. Οι επιταχύνσεις του θα είναι ομαλές, ώστε να μην προκαλούνται αναταράξεις στους όρθιους επιβάτες.

Επίσης θα σταματάει αυτόματα σε απόσταση 3 έως 6 εκατοστών από τη στάση του λεωφορείου, ενώ από τις θύρες επιβίβασης θα υπάρχει κενό 10 εκατοστών, ώστε να διευκολύνονται όσοι κινούνται με αναπηρικά αμαξίδια.

Το πρώτο δρομολόγιο του Sora Concept έχει ως προορισμό το 45ο Σαλόνι του Τόκιο, όπου θα φτάσει στις 25 Οκτωβρίου.


Tags assigned to this article:
Sora ConceptToyota

Related Articles

Ένα Isuzu D-Max ιδανικό για κυνηγούς

Είστε από αυτούς που αγαπάτε το κυνήγι και κάνετε συχνά εξορμήσεις στα βουνά συντροφιά με τον εκπαιδευμένο για αυτό το

Το νέο Οpel Insignia GSi έρχεται επιθετικά με 260 ίππους

Το ακρωνύμιο GSi από το παρελθόν της Opel χρησιμοποιείται και πάλι στη νέα κορυφαία έκδοση του σύγχρονου Insignia. Η γερμανική

Bentley: Η τεράστια αλλαγή που θα κάνει το 2030

Ένα «πράσινο» μέλλον απαλλαγμένο από ρύπους, τουλάχιστον από τα δικά της μοντέλα, ονειρεύεται η Bentley. Η στρατηγική ονόματι “Beyond 100”