Breaking News

Το ιαπωνικό ταξί της Toyota με βρετανική φινέτσα

Το ιαπωνικό ταξί της Toyota με βρετανική φινέτσα

Εμπνευσμένη προφανώς από τα παραδοσιακά μαύρα ταξί του Λονδίνου η Toyota παρουσίασε στο 45ο Σαλόνι του Τόκιο τη δική της πρόταση για τα μισθωμένα οχήματα.

Το JPN Taxi λοιπόν, όπως αποκαλείται το νέο ταξί που δημιούργησε η Toyota για την ιαπωνική πρωτεύουσα, σκοπεύει να μεταφέρει τους εκατομμύρια επισκέπτες που θα φτάσουν στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Σύμφωνα με την Toyota το JPN Taxi έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι άνετο, εύκολο στην πρόσβαση για τα άτομα που μετακινούνται με αναπηρικό αμαξίδιο χάρη στο επίπεδο πάτωμα του, αλλά και φιλικό προς τα παιδιά και τους ηλικιωμένους ανθρώπους.

Η ψηλή καμπίνα του προϊδεάζει για την ευρυχωρία στα ενδότερα του, όπως και η πλευρική συρόμενη πόρτα για την εύκολη επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών. Το ταξίμετρο και η οθόνη του συστήματος πολυμέσων είναι τοποθετημένα σε εμφανές σημείο, ώστε να είναι ορατά από όλους τους επιβάτες.

Ο οδηγός έχει καλή περιμετρική ορατότητα, χάρη στις λεπτότερες κολόνες του εμπρός παρμπρίζ, αλλά και λόγω της μετακίνησης των εξωτερικών καθρεπτών από τις πόρτες στο καπό.

Παράλληλα το JPN Taxi διαθέτει ηχομονωτικά κρύσταλλα, κλιματισμό με σύστημα καθαρισμού του αέρα, LED φώτα, έξι αερόσακους και το πακέτο με το σύστημα ασφαλείας “Toyota Safety Sense”. Φιλικό προς το περιβάλλον και χαμηλό σε κατανάλωση «δηλώνει» το JPN Taxi, καθώς χρησιμοποιεί υγραέριο LPG, αλλά και έναν ηλεκτροκινητήρα.

Για την Toyota δεν είναι η πρώτη φορά που κατασκευάζει ταξί, αφού έχει μακρά παράδοση σε οχήματα αυτού του είδους. Το πρώτο ταξί της Toyota κυκλοφόρησε το 1936 και ονομάζονταν ΑΑ.


Tags assigned to this article:
JPN TaxiToyota

Related Articles

Ποια οχήματα δικαιούνται να περνάνε κόκκινο φανάρι; Πώς η Ford μειώνει τον κίνδυνο ατυχήματος; (video)

Ένα από τα χειρότερα λάθη που μπορεί να κάνει κάποιος οδηγός είναι να παραβιάσει ερυθρό σηματοδότη. Η απερισκεψία αυτή δε

Πόσα φορτηγά και λεωφορεία πουλήθηκαν στην Ελλάδα τον Οκτώβριο;

Ανοδική ήταν η πορεία στις πωλήσεις φορτηγών (ελαφρά και βαρέα) τον περασμένο μήνα στη χώρα μας, Σύμφωνα πάντα με τα

Scania με πλατφόρμα ανύψωσης 90 μέτρων (video)

Σίγουρα έχετε παρατηρήσει τις πανύψηλες ανεμογεννήτριες, έχετε όμως αναρωτηθεί ποτέ πώς πραγματοποιούνται οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης τους; Η γαλλική εταιρεία