Breaking News

Πώς σταματούν τους κλεφτές τα θωρακισμένα φορτηγά της Mercedes;

Πώς σταματούν τους κλεφτές τα θωρακισμένα φορτηγά της Mercedes;

Υψηλή ασφάλεια στις μεταφορές πολύτιμων ειδών εγγυώνται τα θωρακισμένα φορτηγά της Mercedes στους δρόμους της Βραζιλίας.

Για το λόγο αυτό άλλωστε τα εμπιστεύεται και η Prosegur, η μεγαλύτερη εταιρία security στη Βραζιλία. Αξίζει να αναφέρουμε ότι από τα 1.650 φορτηγά της το 96% εξ αυτών έχουν πάνω τους το αστέρι της Mercedes. Η ναυαρχίδα του στόλου της είναι το Axor 2644, το οποίο μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 74 τόνους πολύτιμου εμπορεύματος με απόλυτη ασφάλεια.

Η αυξανόμενη εμπιστοσύνη προς το «πρόσωπο» της εταιρίας Prosegur την οδήγησε στην παραγγελία 134 ακόμα μικρότερων θωρακισμένων φορτηγών της Mercedes, τα οποία χρησιμοποιούν το σασί του 915 E.

Μια από τις τεχνολογίες ασφαλείας που διαθέτουν τα θωρακισμένα φορτηγά της γερμανικής εταιρίας είναι το σύστημα “Expanded Polyurethane Injection”. Τι ακριβώς κάνει αυτό το σύστημα; Σε περίπτωση που καταφέρουν να εισχωρήσουν ληστές στο χώρο μεταφοράς του φορτηγού, τότε ψεκάζεται σπρέι πολυουρεθάνης στα εμπορεύματα μέσα σε 22 μόλις δευτ., ώστε να μην είναι εφικτή η κλοπή τους. Ένα τέτοιο σύστημα ασφαλείας θα ζήλευε ακόμα και ο θρυλικός μυστικός πράκτορας 007.


Tags assigned to this article:
Axor 2644Mercedes

Related Articles

Το Honda Civic Type R αρέσει στις γυναίκες

Δεν είναι μόνο το αντρικό κοινό που γοητεύεται από τις επιδόσεις του Honda Civic Type R, αλλά και το γυναικείο.

Εξαντλητικές δοκιμές για τα φορτηγά της Mercedes στην έρημο (video)

Στην απέραντη έρημο, πέρα από καμήλες κυκλοφορούν και τα θηριώδη φορτηγά της Mercedes, καθώς εκεί πραγματοποιούνται οι εξαντλητικές δοκιμές εξέλιξης

Το Nissan Titan που αντιμετωπίζει τους τυφώνες (video)

Στην Ελλάδα το πέρασμα τυφώνων, όπως του «Ζορμπά» που μας επισκέφτηκε πριν μερικές μέρες, δεν είναι αρκετά συνηθισμένο, ωστόσο στη