Breaking News

Ποιο είναι το ταχύτερο station wagon στον κόσμο;

Ποιο είναι το ταχύτερο station wagon στον κόσμο;

Στη νέα Alpina B5 BI-Turbo Touring αποδόθηκε αυτός ο βαρυσήμαντος τίτλος, λόγω των επιδόσεων της.

Ο V8 twin-turbo κινητήρας των 4.4 λίτρων, ο οποίος συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, προσφέρει ισχύ 608 ίππων και ροπή 800 Nm, ενώ είναι ικανός να εκτοξεύσει την Alpina B5 BI-Turbo Touring από τα 0-100 χλμ./ώρα εντός 3.5 δευτ. και η τελική της ταχύτητα να φτάσει τα 322 χλμ./ώρα.

Για να συγκρίνετε, τα αντίστοιχα νούμερα για τo sedan της αμάξωμα είναι 3,4 δευτ. και 330 χλμ./ώρα. Σημειώστε ακόμα ότι η Alpina B5 BI-Turbo Touring είναι τετρακίνητη, ενώ μέχρι και το 90% της ροπής μπορεί να μεταδοθεί στον πίσω άξονα.

Αξίζει ακόμα να αναφέρουμε ότι για μεγαλύτερη ευστάθεια οι πίσω τροχοί της Alpina B5 BI-Turbo Touring μπορούν να στρίψουν 2,5 μοίρες προς την αντίθετη κατεύθυνση από τους μπροστινούς σε χαμηλές ταχύτητες και προς την ιδία κατεύθυνση σε υψηλότερες ταχύτητες.

Η τιμή της Alpina B5 BI-Turbo Touring φτάνει τα 102.350 ευρώ.


Tags assigned to this article:
AlpinaB5 BI-Turbo

Related Articles

Παιδικό καρότσι με την υπογραφή της Land Rover

Ένα εντελώς διαφορετικό τετράτροχο όχημα παρουσιάζει η Land Rover στο 67ο Σαλόνι της Φρανκφούρτης. Δεν απευθύνεται σε ενήλικους οδηγούς, αλλά

Η νέα Mercedes A-Class L Sedan καταλαβαίνει κινέζικα (video)

Όπως σας είχαμε ενημερώσει πριν από μερικές μέρες η Mercedes δημιούργησε την A-Class με sedan αμάξωμα. Το σεντόνι πάνω από

Η Mercedes A-Class και με sedan αμάξωμα

Η νέα Mercedes A-Class αναμένεται να διατεθεί και με sedan αμάξωμα στην αγορά της Κίνας, κάτι που επιβεβαιώνει και η