Breaking News

Μερίδιο στα φορτηγά της Volvo απέκτησε η κινέζικη Geely

Μερίδιο στα φορτηγά της Volvo απέκτησε η κινέζικη Geely

Η κινέζικη Geely, στην οποία ανήκουν τα επιβατικά μοντέλα της Volvo, εξαγόρασε τώρα και ένα τμήμα από τα φορτηγά της σουηδικής εταιρίας.

Συγκεκριμένα έναντι του ποσού των 3,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων η Geely απέκτησε το 8,2%  των φορτηγών της Volvo από την Cevian Capital. Έτσι λοιπόν η Geely διαθέτει πλέον το μεγαλύτερο ποσοστό στα φορτηγά της Volvo και γίνεται η δεύτερη ισχυρότερη σε δικαιώματα ψήφων, μετά την εταιρεία επενδύσεων Industrivarden.

Σημειώστε ακόμα ότι η Geely διαθέτει το 45% της Dongfeng Commercial Vehicles, η οποία είναι η μεγαλύτερη εταιρία φορτηγών στην Κίνα.

Παράλληλα η Geely διευκρίνισε ότι στα πλάνα της δεν είναι η σύνδεση των επιβατικών και φορτηγών μοντέλων της Volvo, διατηρώντας το διαχωρισμό τους που πραγματοποιήθηκε το 1999.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Αυτό το video 360 μοιρών σας βάζει στο φορτηγό DAF CF εν κινήσει

Η τεχνολογία σήμερα μπορεί να κάνει θαύματα και αυτό το εκμεταλλεύεται η DAF, η οποία μέσα από το παρακάτω video

Το Scania που μεταφέρει βουνά από παλιοσίδερα (video)

Αν δε γεννηθείς πλούσιος θα πρέπει να εργαστείς, ωστόσο θα πρέπει να αγαπάς τη δουλειά σου, διαφορετικά το επάγγελμα σου

Χωράει ένα μονοθέσιο της Formula 1 μέσα στο Renault Master;

Ξεκάθαρη απάντηση στην ερώτηση αυτή δίνει η παραπάνω φωτογραφία, καθώς βλέπουμε το μονοθέσιο της Formula 1 να εισέρχεται στο χώρο