Breaking News

Εδώ και χρόνια παραμένουν απούλητα 12 Lexus LFA

Εδώ και χρόνια παραμένουν απούλητα 12 Lexus LFA

Συνήθως τα supercars περιορισμένης παραγωγής πουλάνε σαν ζεστό ψωμί, ωστόσο εξαίρεση στον κανόνα αυτόν φαίνεται ότι αποτελεί το Lexus LFA.

Η παραγωγή του LFA δε ξεπέρασε τις 500 μονάδες, ενώ το τελευταίο κατασκευάστηκε πριν από πέντε χρόνια. Όσο εντύπωση και να προκαλεί στο εμπορικό δίκτυο της premium ιαπωνικής εταιρίας στις Η.Π.Α υπάρχουν ακόμα 12 ολοκαίνουργια LFA. Η αποκάλυψη αυτή έγινε όταν πουλήθηκε ένα LFA τον περασμένο μήνα.

Για την ιστορία αξίζει να αναφέρουμε ότι το LFA πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα του το 2009 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, ενώ στις αγορές άρχισε να διατίθεται το 2010.

Τροφοδοτείται από έναν V10 κινητήρα 4.8 λίτρων με ισχύ 560 ίππων στις 8.700 σ.α.λ και ροπή 480 Nm, το 90% της οποίας εμφανίζεται σε ένα μεγάλο εύρος από τις 3.700-9.000 σ.α.λ. Για την επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται μόλις 3,7 δευτ. και η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 325 χλμ./ώρα.

Η αρχική του τιμή βρίσκονταν στα 250.000 ευρώ. Λέτε αυτός να ήταν ο λόγος που δε ξεπούλησε ακόμα;


Tags assigned to this article:
LexusLFA

Related Articles

Μια βόλτα με το Hyundai i30N των 275 ίππων (video)

Ενώ αναμένουμε στη χώρα μας την έναρξη εμπορικής διάθεσης του νέου Hyundai i30N, μπορούμε να πάμε μαζί του μια βόλτα

Χρύσωσε η Nissan το Qashqai για τις πωλήσεις που έφερε το 2022

Στην ελληνική αγορά το Nissan Qashqai είναι ένα καταξιωμένο εμπορικά SUV που έχει ηγηθεί στην κατηγορία του. Ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία

Περιπολικό Ferrari ενάντια στην ιταλική μαφία

Η αστυνομία του σύγχρονου Ντουμπάι διαθέτει ένα μεγάλο στόλο από πανίσχυρα και πανάκριβα supercars, ωστόσο στην Ιταλία πολλά χρόνια πριν