Breaking News

Γνωρίζατε την ύπαρξη του Citroen DS Wagon;

Γνωρίζατε την ύπαρξη του Citroen DS Wagon;

Πόλος έλξης για πολλούς συλλέκτες κλασικών αυτοκινήτων θα αποτελέσει αυτό το Citroen DS Wagon που διατίθεται προς πώληση.

Αναμφισβήτητα το DS αποτελεί ένα από τα πιο διαχρονικά μοντέλα στην ιστορία της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, ενώ το station wagon αμάξωμα του έχει και αυτό με τη σειρά του κάτι το ξεχωριστό. To πρακτικότερο DS λανσαρίστηκε το 1958, ενώ είχε διαφορετικές ονομασίες ανάλογα με την εκάστοτε αγορά.

Στη Γαλλία αποκαλούνταν Break, στη Μ. Βρετανία Safari και Estate, στις H.Π.Α Wagon και στην Αυστραλία Safari και Station-Wagon. Το συγκεκριμένο DS 20 Wagon απέκτησε τον πρώτο του ιδιόκτητη στη Γαλλία το 1969, ενώ το 1994 η μοίρα του το οδήγησε στην Ολλανδία, όπου άλλαξε δυο φορές κάτοχο.

Ο τελευταίος που ιδιόκτητης ανέλαβε την ανακαίνιση του, η οποία διήρκησε 11 μήνες και περιλάμβανε επιδιορθώσεις στο χρώμα του αμαξώματος, νέες ταπετσαρίες και επισκευή στην υδροπνευματική του ανάρτηση, ένα χαρακτηριστικό που κάνει μέχρι και σήμερα το DS να ξεχωρίζει τεχνολογικά.

Το οικογενειακού χαρακτήρα DS Wagon τροφοδοτείται από έναν βενζινοκινητήρα 2.0 λίτρων, ο οποίος συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 4 σχέσεων, με το λεβιέ ταχυτήτων να βρίσκεται στην κολόνα του τιμονιού. Το σίγουρο πάντως είναι ότι όταν δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες θα αναφωνήσετε “très jolie”.


Tags assigned to this article:
CitroenDS Wagon

Related Articles

Με οροφή από ανθρακόνημα το νέο Abarth 124 GT

Μην τρομάξετε αν στο επερχόμενο Σαλόνι της Γενεύης δείτε ένα σκορπιό στο περίπτερο της Abarth. Είναι άκακος όταν είναι στάσιμος

Ποια νέα BMW κρύβεται πίσω από το καμουφλάζ; (video)

Ντυμένη με βαρύ ασπρόμαυρο καμουφλάζ, η επερχόμενη BMW 4 Series Coupe, «αρνείται» προς το παρόν να μας αποκαλύψει τη σιλουέτα της,

To νέο Audi A6 Allroad είναι ένα γρήγορο station wagon που βγαίνει και εκτός δρόμου

Αν μας ρωτούσε κανείς τι ακριβώς είναι το νέο Audi A6 Allroad θα του δίναμε ως απάντηση τον παραπάνω τίτλο.