Breaking News

Γιατί σταματά η παραγωγή 553 οχημάτων στην Κίνα;

Γιατί σταματά η παραγωγή 553 οχημάτων στην Κίνα;

Αυστηρά μέτρα λαμβάνει η Κίνα προκειμένου να αντιμετωπίσει το σοβαρό πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Έτσι λοιπόν οι αρμόδιες Αρχές θα επιβάλουν από την 1η Ιανουαρίου του 2018  τη διακοπή παραγωγής συνολικά 553 μοντέλων σε αυτοκινητοβιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στη χώρα.

Παρότι ο αριθμός των μοντέλων φαίνεται τεράστιος οι Αρχές αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα μικρό αριθμό από τα επιβατικά οχήματα που παράγονται συνολικά στην Κίνα.

Τα εν λόγω μοντέλα που αφορά η σχετική απόφαση είναι αυτά που δεν εναρμονίζονται με τα όρια των εκπεμπόμενων ρύπων, ενώ στη σχετική λίστα βρίσκεται η Audi, η Chevrolet και η Mercedes.

Ένα ακόμα πιο τραβηγμένο μέτρο που εξετάζει η Κίνα για την καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης είναι η απαγόρευση πώλησης αυτοκινήτων με βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες επιτρέποντας μόνο τα ηλεκτροκίνητα που έχουν εξαπλωθεί ήδη στην τοπική αγορά.

Δημήτρης Κεχαγιάς

Δημήτρης Κεχαγιάς



Related Articles

Γιατί η Alfa Romeo «αναγκάστηκε» να αλλάξει όνομα στη Milano; – Πώς αποκαλείται πλέον το νέο της SUV

Λίγες μέρες μετά την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα της νέας Milano, η Alfa Romeo ανακοίνωσε ότι το μοντέλο αλλάζει όνομα! Η ασυνήθιστη

Ο Iron Man ζωντανεύει μέσα από το Hyundai Kona

Με μεταλλικό «κορμί» μετενσαρκώνεται ο Iron Man στο δρόμο, μέσα από τη νέα ομώνυμη έκδοση του Hyundai Κona. Το νέο

Ποιο ήταν το πρώτο Opel με εργονομικά καθίσματα;

Η Opel γιορτάζει φέτος την 20η επέτειο από το λανσάρισμα των εργονομικών καθισμάτων AGR, τα οποία φέρουν τη σφραγίδα ποιότητας