Breaking News

Έφτασε στο τέλος της καριέρας του το Volkswagen Scirocco

Έφτασε στο τέλος της καριέρας του το Volkswagen Scirocco

Η Volkswagen αποφάσισε να κλείσει τον κύκλο ζωής του Scirocco βάζοντας τέρμα στην παραγωγή του.

Ο λόγος που η γερμανική εταιρία πήρε αυτή την απόφαση ήταν οι χαμηλές πωλήσεις του Scirocco. Χωρίς αμφιβολία πρόκειται για ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σχεδιαστικά μοντέλα της Volkswagen που έσπασε το καλούπι με τις πληθωρικές και δυναμικές γραμμές του.

Το σπορ hatchback της Volkswagen πρωτοεμφανίστηκε το 2008 στο Σαλόνι της Γενεύης, ενώ στο εμπορικό του απόγειο έφτασε το 2009 πετυχαίνοντας 45.248 πωλήσεις, ωστόσο πάρα την ανανέωση που υπέστη πριν μερικά χρόνια δεν κατάφερε να ανακάμψει.

Πολλοί θα θυμούνται το Scirocco και για τον τετρακύλινδρο δίλιτρο βενζινοκινητήρα του TSI, ο οποίος του προσέφερε ισχύ 220 ίππων και ροπή 350 Nm. Παράλληλα τη δική του ιστορία έγραψε το ισχυρότερο Scirocco R των 280 ίππων που προσέφερε επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα εντός 5,5 δευτ.

Η μόνη πιθανότητα να αναγεννηθεί το Scirocco είναι να επιστρέψει ως ηλεκτροκίνητο μοντέλο, καθώς η Volkswagen, όπως και οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες, ετοιμάζει δυναμική στροφή προς αυτή τη μορφή ενέργειας.


Tags assigned to this article:
SciroccoVolkswagen

Related Articles

Ανακαλούνται Mercedes C-Class για προληπτική τοποθέτηση καλύμματος στο πορτμπαγκάζ

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία Mercedes-Benz Ελλάς ΜΟΝ. Α.Ε.Ε., γενικός αντιπρόσωπος και εισαγωγέας των γερμανικών αυτοκινήτων στην

Βαρβάτο εξοπλισμό και πιο άγριο στυλ έχουν τα τελευταία Renault Megane R.S.

Στην ιστορία θα περάσει το κορυφαίο Megane R.S. όπως και το τμήμα Renault Sport που ιδρύθηκε  το 1976, καθώς θα

Γιατί καταργείται το πετρελαιοκίνητο Toyota RAV4;

Πληθαίνουν τα μηνύματα που έρχονται από την Toyota και αφορούν την απόσταση που παίρνει από τους πετρελαιοκινητήρες και την ταυτόχρονη